-
Mokymų organizavimo tvarka 4
-
Pamoka1.127 min
-
Pamoka1.2
-
Pamoka1.3
-
Pamoka1.4
-
-
1 PAMOKA 2
-
Pamoka2.125 min
-
Pamoka2.2
-
-
2 PAMOKA 2
-
Pamoka3.120 min
-
Pamoka3.2
-
-
3 PAMOKA 2
-
Pamoka4.124 min
-
Pamoka4.2
-
-
4 PAMOKA 2
-
Pamoka5.140 min
-
Pamoka5.2
-
-
5 PAMOKA 5
-
Pamoka6.124 min
-
Pamoka6.205 min
-
Pamoka6.305 min
-
Pamoka6.405 min
-
Pamoka6.5
-
-
6 PAMOKA 2
-
Pamoka7.108 min
-
Pamoka7.2
-
-
7 PAMOKA 2
-
Pamoka8.132 min
-
Pamoka8.2
-
-
8 PAMOKA 2
-
Pamoka9.121 min
-
Pamoka9.2
-
-
9 PAMOKA 2
-
Pamoka10.122 min
-
Pamoka10.2
-
-
10 PAMOKA 2
-
Pamoka11.134 min
-
Pamoka11.2
-
-
11 PAMOKA 2
-
Pamoka12.121 min
-
Pamoka12.2
-
-
12 PAMOKA 2
-
Pamoka13.124 min
-
Pamoka13.2
-
-
13 PAMOKA 2
-
Pamoka14.124 min
-
Pamoka14.2
-
-
14 PAMOKA 2
-
Pamoka15.116 min
-
Pamoka15.2
-
-
15 PAMOKA 2
-
Pamoka16.126 min
-
Pamoka16.2
-
-
16 PAMOKA 2
-
Pamoka17.127 min
-
Pamoka17.2
-
-
PABAIGA 1
-
Pamoka18.123 min
-
This content is protected, please login and enroll course to view this content!
Palikti komentarą Atšaukti atsakymą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
14 Komentarų
Laba diena,
kodėl prie receptų knygos nepadarote ir “atmintinės” produktų lentelės, gėrmų lentelės ir kt.panašių t.y. trumpų ir aiškių paruoštukų. Matau kitose pamokose yra, taičiau, ne spausdintinas variantas….tad, viską arba pačiam kopijuotis ir turėti “ant akių” kol pilnai išmoksi ir įprasi, kas yra kas…
Sveiki,
Ačiū už pastabą, atsižvelgsime ir ateityje pakeisime formatą 🙂
Pusryčiams pagrindas kiaušiniai, bet jei aš visiškai netoleruoju kiaušinių, pieno produktų, ką tokiu atveju valgyti pusryčiams? Gal turėtumėte ir konkrečių pavyzdžių? Iš anksto dėkoju
Sveiki,
Tokiu atveju, gal tiktų salotos su mėsa/žuvimi, naminis kepenėlių paštetas, tepamas ant agurko skiltelės, virti kiaulių/jaučių liežuviai, atšalę, valgomi su naminiu majonezu. Galite pabandyti brinktyas migdolų/kokosų piene chia sėklas, tik skaitykite pieno sudėtį, kad nebūtų pašalinių priedų. Kaip ir minėjau kursuose, planas yra daugiau pagalba idėjoms generuoti, suvokus produktų tinkamumą ir mitybos principus jus galėsite komplektuotis pusryčius pagal tai, ką pati mėgstate 🙂
Sveiki,
Niekur neradau apie gazuotą mineralinį vandenį – galima, negalima? Nuo paprasto vandens tik į tūliką lakstau 🙂
Sveiki,
Taip, mineralini vandeni galima 🙂
sveiki o putpeliu kiausiniai tinka , ar prie pusryciu kava galima gerti
Sveiki,
Tinka visi įmanomi kiaušiniai.
Kavą gerti galima. Be cukraus, suprantama.
Laba diena,
Ar pusryčiams.prie kiaušinių galima pridėti žalumos? Špinatų, kale salotų?
Laba diena,
Žinoma, visi išvardinti produktai puikiai tinka. Žalumynų galite pridėti neribodama.
Laba diena, nepavyksta atsiųsti nei vieno failo, raśo,kad “dėl klaidos”. Ką daryti? Iš kitų lengvai atsiunčiu .
Sveiki,
patikrinome, mums pavyko atsisiųsti visus failus. Galbūt pabandykite naudojantis kitų įrenginiu, taip pat įsitikinkite, kad esate prisijungę prie savo paskyros.
Sveiki,
išklausius įvadinę paskaitą bei seminarą apie keto pradedantiesiems: pradžia, klaidos ir mitai, ir jau perėjus prie produktų ir gėrimų analizės, iškilo klausimas dėl “pilkos zonos” gėrimų, ar jie keto dietai netinkami, nepageidaujami, ar tik vėlesniuose etapuose galimi?
Pradėjus analizuoti mitybos planą ir pirkinių sąrašą kilo dar daugiau klausimų, net abejonių, ar man tai gali pavykti:
1.Organizmas neviršina paprikų, jokiu pavidalu (žalių, konservuotų, ypač troškintų), ar yra kuo jas būtų galima pakeisti?
2.Organizmas labai sunkiai virškina rūkytus gaminius, šoninę, lašinius, ar be šių produktų įmanoma laikytis Keto, ar juos gali pakeiti paukštienos krūtinėlė, jautiena, lašiša ar pan.?
3. Neapdorotas (ne keptas, ne virtas) svogūnas ar česnakas, skrandžiui “amen”, sustoja, atsiranda deginimo pojūtis, ar juos galima kuo pakeisti, nes žiūrint į 3 produktų receptus atrodo, kad iš tų trijų telieka 1, kurį gali suvalgyti, tai gal tada tiesiog kitokių receptų reikia ieškoti?
4. Kuo galima pakeisti silkę, nes jos niekada nebuvo mano racione ir matyt, kad jau nebus, nes tiesiog kaip maisto produktas man tiesiog kelia šleikštulį.
5. Gastroenterologas dėl skrandžio rūgštingumo rekomendavo atsisakyti pomidorų ir visų jų produktų, ar yra kažkoks jų pakaitalas, ar tiesiog po kurio laiko su keto mityba jie gali tapti skrandžio “draugais”? Nes atrodo “neneša” fantazija, kaip pasidaryti troškinį be pomidorų pastos.
6. Ar nėra taip, kad ne žalumynų augimo metu, t.y. žiemą, kai negali nueiti ir nusiskinti salotos, vartojimas visų parduotuvėje matomų žalumynų (kalė salotų, špinatų, pomidorų, agurkų ir pan.) yra į organizmą tik chemijos kišimas, kuria jie apipurškiami ir ant ko auginami? O ištroškinus, ar dar lieka kas vertinga organizmui?
Laba diena,
Apie gėrimus pilkojoje zonoje kalbu temoje “Protarpinis badavimas. Gėrimai”. Pilkoje zonoje išvardintų produktų rekomenduoju nevartoti, nes niekaas negali paskaičiuoti, koks ten cukraus kiekis.
1. Nereikia keisti produktų. Jei kažko iš daržovių nemėgstate, to ir nevalgykite.
2. Rūkyti gaminiai iš principo nerekomenduojami. Vienintelis rūkytas produktas plane – lašiša. Ją gaalite keisti į sūdytą. Lašiniai taip pat rekomenduojami sūdyti, ne rūkyti. Be abejo, kad keto įmanoma laikytis be jų, rūkyti gaminiai nėraa privalomi jokiame racione.
3. Termiškai neapdoroti svogūnai ir česnakai receptuose naudojami tik salotose. Tiesiog jų nevartokite, kaip ir darėte iki šiol gamindama salotas.
4. Silkę galima keisti skumbre, strimele, stintene, saira arba nevartoti jos visiškai.
5. Troškinį galima gaminti su sultiniu arba tiesiog troškinti vandenyje su įvairiais prieskoniais, jei toleruojate – įdėti grietinės, grietinėlės, naudoti kokosų pieną. Ar nuo keto pomidoraas taps draugu sunku atsakyti, kadangi tai priklauso nuo jūsų diagnozės, problemos, gydymo ir t.t. Iš jūsų išvardintos simptomatikos darau prielaidą, kad skrandžio gleivinė labai jautri.
6. Viso kurso eigoje stengiuosi akcentuoti sezoniškumo principą. Visgi pridėti planai yra “universalūs”, jie neatsižvelgia į metų laiką už langą ir gyvenamąjį regioną. Tai tik pagalbinė priemonė, idėjų generavimo įrankis, kad greičiau įsivažiuotumėte. Jais nebūtina sekti. Kalbant apie kale kopūstus ir špinatus, jų sezonas ir Lietuvoje tęsiasi iki spalio – lapkričio, priklausomai nuo oro sąlygų. Nepamirškite, kad daugelis stambių ūkiu net sezono metu daržoves purškia ir pesticidais, ir herbicidais.